Titoks

Titoks – see on Eesti esimene gypsy-jazz trio!

Virtuoosne ja detailideni lihvitud, emotsionaalne ja meeleolukas kollektiiv söövib mällu kõigile, kes kasvõi korra on sattunud seda kuulama. Titoks koosneb kolmest sõbrast, noorest, aga juba üsna staažikast muusikust, kes tänu aastatepikkusele koosmängule on saavutanud ideaalse harmoonia nii mõtetes kui ka heliilmas.

Trio toob publikuni Django Reinhardti parimad palad, Raimond Valgre unustamatud meloodiad ning klassikamaailma ilusaimad kompositsioonid, seda kõike muidugi gypsy-jazzi võtmes. Titoksi improvisatsiooniline kahekõne ja virtuoossus tekitavad kuulajais emotsioone, mida on raske unustada.

“Ühest tavalisest taustakeikast sündis bänd, mida pole veel nähtud. Titoks – esimene gypsy-jazz trio Eestis. Oma esimese Titoksi kontserdi andsime 2016. aastal IDeeJazz festivalil. Sellest ajast saati oleme unistanud, et Eestit tuntaks riigina, kus mängitakse ja kuulatakse gypsy-jazzi samasuguse kirega nagu näiteks Soomes ja Hollandiski. Meie eeskujudeks on Raimond Valgre, Bireli Lagrene ning loomulikult legendaarsed Django Reinhardt ja Stephanie Grappelli.” — Titoks

Varem on Titoks mänginud näiteks Norras Lillehammeri jazzfestivalil, Tartus IDeeJazzi festivalil, Endla Teatrikohvikus Pärnus - nüüd on aeg teha debüüt ka Tudengijazzil!

Kristjan Rudanovski - Viiul
Jaanis Kill - Kitarr
Robert Nõmmann - Kontrabass

 Foto: Rene Jakobson

Foto: Rene Jakobson

Tudengi Jazz